Politica de confidentialitate

Compania iBOX Media Business srl (J40/2104/2017), cu sediul in Bucuresti, Calea Mosilor nr.158, Et.2, Birou 2A, este procesatorul de date cu caracter personal al expeditorilor si are desemnat un responsabil cu protectia datelor (privacy@cargo24.ro).

Termenul "noi" se refera la proprietarul CARGO24, iBOX Media Business srl, o societate cu raspundere limitata infiintata in Romania.

1. Date personale pe care le procesam

  • Numele, numarul de telefon, adresa de e-mail.
  • Geolocatia expeditorului, ora si destinatia livrarilor. 
  • Informatii referitoare la plati. 
  • Informatii privind litigiile. 
  • Datele de identificare ale dispozitivului pe care a fost instalata aplicatia CARGO24. 

2. Scopul procesului

Colectam si procesam datele personale in scopul de a conecta expeditorii cu operatorii de transport pentru ai ajuta sa transporte bunurile mai eficient. 

Afisam datele de localizare si numarul de telefon al operatorilor de transport pentru a permite o preluare eficienta. Datele de localizare sunt colectate numai cand aplicatia CARGO24 este activa. Colectarea datelor de localizare se opreste dupa oprirea aplicatiei CARGO24. In unele tari, operatorii de transport nu pot vedea numerele de telefon ale expeditorilor; transportatorul vede un numar complet diferit, care deviaza temporar apelul catre numarul de telefon al expeditorului, permitand transportatorului si expeditorului sa comunice. 

Putem folosi datele de localizare pentru a rezolva problemele de calitate legate de serviciile de transport. 

Utilizam datele de contact pentru a notifica expeditorii privind actualizarile aplicatiei CARGO24. 

Colectam informatii privind rutele urmate de transportatori si expeditori si analizam acoperirea geografica pentru a oferi transportatorilor recomandari privind cele mai eficiente rute. 

Numele dvs., numarul de telefon si e-mailul vor fi folosite pentru a comunica cu dvs. 

Primim detaliile de plata in vederea incasarii platilor in numele operatorilor de transport pentru serviciile de transport prestate. 

Datele privind asistenta pentru clienti sunt colectate de la caz la caz si stocate in scopul solutionarii diferendelor si problemelor legate de calitatea serviciilor.

3. Bazele juridice

Datele personale sunt procesate pentru a furniza serviciile contractate cu expeditorii. Colectam si procesam datele personale trimise de expeditori in timpul instalarii si utilizarii aplicatiei CARGO24. Conditia prealabila pentru utilizarea serviciilor CARGO24 este ca expeditorii sa accepte prelucrarea datelor de identificare si de localizare. 

Datele personale pot fi prelucrate, de asemenea, pe motive legitime, de exemplu in investigarea si detectarea platilor frauduloase.

4. Destinatarii datelor cu caracter personal

Datele personale ale expeditorului sunt dezvaluite numai operatorului de transport care a acceptat livrarea prin aplicatia CARGO24; in acest caz, transportatorul va vedea numele, numarul de telefon (in unele tari numarul este mascat) si datele privind locatia expeditorului. 

Dupa furnizarea serviciului de transport, numele si numarul de telefon (in unele tari numarul este mascat) al expeditorului va ramane vizibil transportatorului timp de 24 de ore. Acest lucru este necesar pentru operatorii de transport in vederea rezolvarii oricarei probleme asociata cu furnizarea de servicii, de exemplu pentru a contacta expeditorul in cazul in care acesta a uitat ceva in autovehicul.

In functie de locatia expeditorului, datele personale pot fi divulgate companiilor si partenerilor grupului CARGO24 (filiale locale, reprezentanti, filiale, agenti etc.). Prelucrarea datelor cu caracter personal de catre companiile si partenerii grupului CARGO24 va avea loc in aceleasi conditii ca cele stabilite in aceasta notificare privind confidentialitatea. 

5. Securitatea si accesul

Orice date personale colectate in cursul furnizarii serviciilor sunt transferate si stocate in centrele de date ale iBOX Media Business srl si / sau InsideMedia srl (Serverul HOSTX), care se afla pe teritoriul unui stat membru al Uniunea Europeana. Numai angajatii autorizati ai companiilor si partenerilor din grupul CARGO24 au acces la datele personale si pot accesa datele doar in scopul solutionarii problemelor legate de utilizarea serviciilor (inclusiv litigiile privind serviciile de transport). 

Companiile si partenerii din grupul CARGO24 au acces la datele personale in masura in care este necesara furnizarea de asistenta clientilor din tara respectiva. 

Datele de geolocatie sunt prelucrate in forma anonima si sunt personalizate numai daca datele de localizare geografica sunt necesare pentru a fi asociate unui expeditor in vederea solutionarii litigiilor sau a fraudei. 

In scop de cercetare stiintifica, datele sunt utilizate in forma neidentificata (anonima)

6. Accesul si actualizarea datelor

Puteti accesa si actualiza datele dvs. personale prin intermediul aplicatiei CARGO24 sau in sectiunea de Profil de pe www.cargo24.ro 

7. Stocare

Datele dvs. personale vor fi stocate atata timp cat aveti un cont de expeditor activ. In cazul in care contul dvs. este inchis, datele personale vor fi sterse (in conformitate cu politicile stabilite in aceasta sectiune) din bazele de date, cu exceptia cazului in care aceste date trebuiesc pastrate pentru contabilitate, solutionarea litigiilor sau prevenirea fraudelor. 

Datele financiare privind serviciile de transport furnizate expeditorilor vor fi pastrate timp de 3 ani de la ultima livrare. 

Datele necesare in scopuri contabile vor fi pastrate timp de 7 ani [dupa ultima livrare]. 

In cazul in care exista suspiciuni de infractiuni, frauda sau furnizare de informatii false , datele vor fi stocate timp de 10 ani.

In cazul litigiilor de plata, datele vor fi pastrate pana cand litigiul este inchis sau pana cand data solicitarii expira.

Datele istorice ale livrarilor dvs vor fi stocate timp de 3 ani, dupa care datele vor fi anonimizate . 

Va rugam sa retineti ca dezinstalarea aplicatiei CARGO24 pe dispozitivul dvs. nu duce la stergerea datelor dvs. personale.

Daca aplicatia CARGO24 nu a fost utilizata timp de 3 ani, va vom anunta si va vom solicita sa confirmati daca contul dvs este in continuare activ. In cazul in care nu se primeste nici un raspuns, contul va fi inchis, iar datele cu caracter personal vor fi sterse, cu exceptia cazului in care aceste date trebuie pastrate in scopuri contabile, pentru solutionarea litigiilor sau in scopuri de prevenire a fraudelor. 

8. Stergere

Trebuie sa retineti ca orice solicitare de stergere a datelor dvs. personale este posibila numai daca stergem contul. In consecinta, nu veti mai putea utiliza aplicatia CARGO24 printr-un cont care a fost sters. 

Raspundem oricarei solicitari de a sterge datele personale trimise prin e-mail in maxim o luna de la primirea solicitarii si va vom specifica perioada in care datele vor fi sterse.

9. Portabilitate 

Vom raspunde la orice solicitare de transfer a datelor personale trimise prin e-mail in maxim o luna de la primirea solicitarii si va vom specifica perioada in care datele vor fi transferate. Dupa ce am verificat clientul in cauza, va vom furniza datele personale, care includ: informatii de contact, istoricul ultimelor 3 ani privind livrarile si informatii despre plati.

10. Marketing direct

Vom utiliza doar adresa dvs. de e-mail si / sau numarul de telefon pentru a trimite mesaje de marketing direct doar daca ne-ati dat permisiunea de a face acest lucru prin intermediul site-ului www.cargo24.ro sau prin intermediul aplicatiei CARGO24. Putem personaliza mesajele de marketing direct utilizand informatiile despre modul in care utilizati serviciile CARGO24 (frecventa de utilizare, livrari, plati). 

Daca nu mai doriti sa primiti mesaje de marketing direct, faceti clic pe linkul "Dezabonare" din subsolul mesajului nostru sau in sectiunea de profil a aplicatiei CARGO24.

11. Rezolvarea disputelor

Disputele legate de prelucrarea datelor cu caracter personal sunt solutionate prin intermediul Centrului de Asistenta a Clientilor (contact@cargo24.ro) sau prin contactarea ofiterului de protectie a datelor (privacy@cargo24.ro).

Autoritatea de supraveghere este Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (www.dataprotection.ro) care poate fi contactata prin e-mail la anspdcp@dataprotection.ro.